ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ПРЕДОСТАВЯНИТЕ ОТ ТЪРГОВЕЦА УСЛУГИ

С използването на онлайн магазина ezona.bg Вие сте длъжни да приемете следните Общи Условия, които могат да бъдат актуализирани и променяни от нас без предупреждение.

Настоящият документ съдържа Общи условия, съгласно които ТЪРГОВЕЦЪТ предоставя услуги на потребителите/клиентите си посредством интернет магазина ezona.bg. Тези условия обвързват всички потребители. С натискане на чекбокса "Прочетох и разбрах записаното в документа Общи Условия за ползване на сайта", потребителят/клиентът се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва настоящите Общи условия.

Ако не приемате условията, моля, не използвайте сайта!

Настоящите Общи условия уреждат реда, начина и условията за покупко-продажба през онлайн магазина ezona.bg. Тези Общи условия представляват договор за покупко-продажба между ezona.bg и Клиента. ezona.bg предоставя на Клиента възможност да закупува предлаганите в онлайн магазина стоки чрез заявяване на поръчка и заплащане на съответната продажна цена, като Клиентът е длъжен да се съобразява и спазва настоящите Общи Условия. Клиентът може да извършва валидни индивидуални поръчки за закупуване на предлаганите в онлайн магазина ezona.bg стоки и услуги само след изразяване на съгласие с настоящите Общи условия, с което се счита за обвързан с клаузите на „Общи Условия” и се задължава да ги спазва.

ezona.bg запазва правото си да променя по всяко време настоящите Общи Условия без предупреждение. При промени в настоящите Общи Условия Клиентът може да заяви, че отхвърля промените, като изпрати изявление за отхвърлянето на промените на имейл адрес sales@ezona.bg. С получаване на изричното изявление за отхвърляне се счита, че договорът за покупко-продажба се прекратява. Промените в Общи Условия не засягат отношенията между Клиента и ezona.bg, възникнали във връзка с валидно подадена преди промените заявка за покупка на стоки.

I. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

"Стоки и услуги" :
ezona.bg е специализиран електронен магазин за компютърна техника. В eZona.bg ще намерите разнообразие от компютърни части и периферни устройства. Предлагаме богата гама видеокарти, твърди дискове, SSD дискове, дънни платки, процесори, компютърни кутии, захранвания, RAM памети, мишки, клавиатури, волани, смартфони, таблети, геймърски столове, геймърски очила, външни батерии, кабели и адаптери и много други. Интернет магазина ezona.bg е собственост на ТЪРГОВЕЦА.

Всеки от изброените артикули се описва с основните си характеристики и продажна цена. ezona.bg не носи отговорност в случай, че посочената от производителя или дистрибутора информация за характеристиките на стоката е невярна, непълна или неточна.

Забранено е копирането, предаването, разпространението и съхраняването на част или на цялото съдържание в каквато и да е форма без предварителното писмено съгласие на ezona.bg и на производителите на предлаганите в сайта продукти, освен в случаите, когато това не противоречи на изложените тук условия. Вие имате право да разглеждате електронния магазин на ezona.bg на своя компютър, както и да отпечатвате извадки от тези страници само за Ваша лична употреба, а не за разпространяване, освен ако нямате писменото съгласие на ezona.bg за това. Позволено е използването на този сайт и на съдържанието в него за лични, нетърговски цели.

Използването и копирането на снимките от този сайт, без разрешението на техните собственици и автори е незаконно.

Сайтът е специализиран в продажба на кампютрна техника и компоненти. Всички цени, посочени в този сайт, са с включен ДДС и не включват цена за доставка! Всички цени са валидни до изчерпване на наличностите. ezona.bg си запазва правото да променя цените без да дължи предварително уведомяване на своите потребители, както и да коригира сгрешени технически и други параметри на стоките. Възможни са печатни грешки, разлики в цветовата визуализация на потребителската компютърна конфигурация, както и промяна на дизайна на продуктите. Всички запазени марки са притежание на техните собственици.

„Клиент” е всеки, който е заредил в Интернет страницата /името на сайта/ на своя компютър, или е заявил поръчка или е регистрирал клиентски профил в ezona.bg и е съгласен с настоящите Общи Условия. Със заявяване на поръчка, Клиентът – физическо лице декларира и потвърждава, че има навършени 18 (осемнадесет) години.

„Клиентски профил” е информацията за Клиента (име, фамилия адрес, телефон, e-mail и др.), предоставени от последния при закупуване или регистрирането му и съхранявана от ezona.bg за целите на обслужване на поръчките и предоставяните от ezona.bg услуги.

С използването на този Уеб сайт Вие заявявате, че сте отговорни за поддържането на вашия профил и парола и за защитен достъп до вашия компютър. Клиентският профил е достъпен чрез въвеждане на email или потребителско име и парола и дава възможност на Клиента сам да разглежда и редактира данните, въведени при регистрация, да има достъп до информацията на всички свои поръчки за закупуването на стоки и услуги през ezona.bg, да променя паролата си за достъп, да се абонира или откаже абонамент за получаване на информационен бюлетин на ezona.bg. Вие сте отговорни за всички дейсности, които настъпят вследствие на използване на вашата парола или профил. ezona.bg не носи отговорност за загуби или повреди породени от неспазване на вашите отговорности и задължения според тези установени Общи Условия. За да закупите продукт или да използвате услуга предлагани от този Уеб сайт, Вие трябва да се регистрирате и/ или да предоставите изисканата от нас информация. С въвеждането на каквато и да е информация на този уеб сайт Вие заявявате и гарантирате, че (1) Вие сте на поне 18 годишна възраст; (2) използвате своята действителна самоличност; (3) Вие сте предоставили само вярна, точна, настояща и пълна информация; и (4) Вие ще поддържате и своевременно актуализирате информацията, която сте предоставили, за да я запазите като вярна, точна, настояща и пълна.

Под “Поръчка” се разбира избраните стоки и всички други атрибути свързани с начина на доставка и заплащане на стоката от клиента/потребителя.

II. Поръчки за покупка

1. Продуктите, които се намират на интернет страницата на ezona.bg не представляват правно обвързваща оферта, а са по-скоро демонстративен онлайн каталог, описващ продуктовата линия на търговеца.

2. Всяка поръчка от страна на клиента в онлайн магазина ezona.bg е индивидуална поръчка по силата на Чл.55, ал.2, точка 3. от Закона за защита на потребителите. Това гарантира на клиента, че закупеният от него продукт е уникален.

3. След кликане на чекбокса "Прочетох и разбрах записаното в документа Общи Условия за ползване на сайта", потребителите се съгласяват да закупят стоките, намиращи се в количката. Това действие има правно обвързваща сила. Клиентът получава потвърждение на поръчката и с получаване на това потвърждение се счита, че договорът за покупко-продажба е сключен.

4. За да поръчва покупка на предлаганите продукти и услуги от ezona.bg, Клиентът е необходимо да предостави изискваната информация или да се регистрира (чрез попълване на регистрационна форма) и да заяви съгласие с настоящите „Общи Условия”.

5. ТЪРГОВЕЦЪТ си запазва правото да направи отказ от доставка на потвърдена поръчка в случай, че стоките не са достъпни. При липса на складова наличност от заявената стока, в рамките на работната седмица, ТЪРГОВЕЦЪТ уведомява потребителя/клиента за изчерпването й чрез изпращане на съобщение до посочения от Клиента електронен адрес или на посочения телефонен номер.

6. Договорният език е български, а плащанията ще бъдат извършвани в български левове с ДДС.

III. ДОСТАВКА

1. Доставката се извършва обикновено в рамките на до три работни дни след потвърждение на поръчката по телефона. ТЪРГОВЕЦЪТ не носи отговорност за закъснение в случай, че закъснението се дължи на куриер или друг доставчик.

2. ezona.bg не гарантира наличността на поръчаните артикули. При невъзможност за изпълнение на задълженията си, поради причина, че не разполага със заявената за закупуване стока в наличност и невъзможността за доставка от страна на доставчиците си, ezona.bg в рамките на три дни след получаване на заявката за покупка, уведомява Клиента за изчерпването на стоката посредством обаждане по телефон на посочения при регистрацията телефонен номер или чрез изпращане на съобщение на посочен от Клиента е-mail адрес. ezona.bg ще възстанови стойността на поръчания/те артикул/и или ще промени поръчката по желание на Клиента.

3. Стоката се доставя подходящо опакована, съобразно вида й и транспорта за доставка.

4. Стоката се предава на Клиента или на трето лице, което приема и потвърждава получаването на същата от името на Клиента като подписва придружаващите стоката документи. В случай, че Клиентът не бъде намерен в срока за доставка на посочения от него адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, ezona.bg се освобождава от задължението си да достави заявената за закупуване стока. Клиентът може да потвърди желанието си да получи стоката и след изтичане на срока за доставка, в който не е бил намерен на адреса, като поема всички разходи по повторната доставка. В този случай започва да тече съответно нов срок за доставка от момента на потвърждението по предходното изречение.

5. Веднага след доставката, стоките следва да бъдат прегледани внимателно от потребителя/клиента или упълномощено от него лице. Евентуални повреди, удари и други щети следва да бъдат докладвани незабавно на ТЪРГОВЕЦА. В случай, че бъде установено наличие на щети, които са се получили при транспортирането на стоката, ТЪРГОВЕЦЪТ не носи отговорност за гаранционното обслужване на тази стока. В случаите, когато от ТЪРГОВЕЦА са зададени в писмена форма конкретни дата и час за доставка, изявлението има обвързваща сила. При посочени неверен или сгрешен адрес, лице за контакти и/или телефон при подаване на заявката от страна на Клиента, ТЪРГОВЕЦЪТ не е обвързан от каквото и да е задължение за изпълнение на поръчката.

6. При предаване на стоката потребителят/клиентът или трето лице подписват придружаващите я документи. За трето лице се счита всеки, който не е титуляр на заявлението, но приема стоката на доставка и е на посочения от клиента адрес.

При отказ за получаване на стоката, извън случаите описани по-долу, отказът се счита за неоснователен и Клиентът дължи заплащане на разходите за доставка и връщане на стоката. В случай, че Клиента не бъде намерен в срока за изпълнение на доставката на посочения адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, ТЪРГОВЕЦЪТ се освобождава от задължението си да достави заявената за покупка стока.

IV. ГАРАНЦИОННИ СРОКОВЕ и РЕКЛАМАЦИИ

1. ТЪРГОВЕЦЪТ предлага гаранционен документ на своите клиенти за дадена закупена стока, ако такъв документ е осигурен от производителя на стоката. За всички продукти важат гаранционните условия на производителя. Важат единствено оригиналните гаранционни карти, с които е получена стоката.

Отказ от закупена стока

2. Потребител/клиент, поръчал стока, може да откаже получаването след доставка само в следните случаи:

  • Когато е налице несъответствие между поръчана и доставена стока, което е било невъзможно да бъде установено в момента на доставката, артикулът/артикулите подлежат на рекламация и замяна.
  • Потребителят има право да откаже и да поиска връщане на поръчаните и закупени от него стоки в срок от 14 (четиринадесет) дни от получаване на стоките на адреса за доставка, в случай, че същите са със запазена опаковка в нейната цялост (опаковката на пратката може да бъде отваряна), пълна комплектация и стоките са във вида, в който са получени с придружаващата ги документация (фактура и гаранционна карта) и при условията по преда на чл. 55 от Закона за защита на потребителите. Разходите по връщането на стоката са за сметка на Клиента.

3. Връщането на стоката, несъответстващата на поръчаната от потребителя/клиента за нейната замяна се допуска при следните условия :
- заявката за връщане на стоката е подадена писмено на посочения от ezona.bg електронен адрес за кореспонденция sales@ezona.bg, в срок не по-дълъг от 14 (четиринадесет) дни, считано от датата на получаване на поръчката.
- стоката е в перфектен търговски вид, оригинална опаковка, чиято цялост не е нарушена, с оригинални етикети, придружена от оригиналните документи, издадени от ezona.bg – фактура, касов бон, гаранционна карта (ако е била издадена такава).

4. При отказ за получаване на стоката, съответстваща на заявената с индивидуална поръчка за покупка стока от страна на потребителя/клиента, отказът се счита за неоснователен. Всяка поръчка от страна на клиента в онлайн магазина ezona.bg е индивидуална поръчка по силата на Чл.55, ал.2, точка 3. от Закона за защита на потребителите.

5. ezona.bg не носи отговорност при повреда на стоката вследствие форсмажорни обстоятелства.

V. ЦЕНИ И ПЛАЩАНЕ

1.Всички цени, посочени в този сайт, са с включен ДДС и не включват цена за доставка! В случай, че изрично не е посочено, че доставката е безплатна, същата се счита за възмездна. Всички цени са валидни до изчерпване на наличностите. ezona.bg си запазва правото да променя цените без да дължи предварително уведомяване на своите потребители, както и да коригира сгрешени технически и други параметри на стоките. Възможни са печатни грешки, разлики в цветовата визуализация на потребителската компютърна конфигурация, както и промяна на дизайна на продуктите.

2. Заплащането на поръчаната от клиента стока става при получаване на доставката на стоката от куриера с наложен платеж. Потребителят/клиентът следва да заплати и стойността на доставката и таксата за наложен платеж, събирана от куриерската фирма.

VI. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ/КЛИЕНТА

1. Потребителят/клиентът има възможност да разглежда и /след регистрация/ да поръчва обявените стоки на Интернет магазина ezona.bg.

2. Потребителят/клиентът има право да се информира за състоянието на своята поръчка.

3. Потребителят/клиентът носи пълна отговорност за опазването на своето потребителско име и парола, както и за всички действия, които се извършват от него или от трето лице чрез използване на потребителското име и паролата. Потребителят е длъжен незабавно да уведомява ТЪРГОВЕЦА за всеки случай на неправомерен достъп чрез използване на неговото потребителско име и парола, както и винаги, когато съществува опасност от такова използване.

4. Потребителят е длъжен да заплати цената на поръчката си според обявения начин на страницата ezona.bg.

5. Всеки потребител, независимо дали е клиент на ТЪРГОВЕЦА, независимо дали е направил Поръчка или не, се задължава при ползване на услугите :
• да не нарушава и да зачита основните права и свободи на гражданите и правата на човека, съгласно Конституцията и законите на Република България и признатите международни актове;
• да не накърнява доброто име на другиго и да не призовава към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпление, към насилие над личността или към разпалване на расова, национална, етническа или религиозна вражда;
• да не нарушава чужди имуществени или неимуществени, абсолютни или относителни права и интереси, като право на собственост, право на интелектуална собственост и др.;
• да спазва българското законодателство, правилата на морала и добрите нрави и Интернет етиката при ползване на предоставяните от ezona.bg услуги;
• да уведомява незабавно ТЪРГОВЕЦА за всеки случай на извършено или открито нарушение при използване на предоставяните услуги;
• да не извършва злоумишлени действия;

6. Клиентът се задължава да посочи точен и валиден телефон, адрес за доставка и електронен адрес, да плати цената на стоката, да заплати разходите по доставката, когато същата не е безплатна и да осигури достъп и възможност за получаване на стоката. В случай, че изрично не е посочено, че доставката е безплатна, същата се счита за възмездна.

VII. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ТЪРГОВЕЦА

1. ТЪРГОВЕЦЪТ няма задължението и обективната възможност да контролира начина, по който потребителите използват предоставяните услуги.

2. ТЪРГОВЕЦЪТ има право, но не и задължение да запазва материали и информация, разположени на сървъра на ezona.bg.

3. ТЪРГОВЕЦЪТ има право по всяко време, без уведомяване на Потребителя/клиента, когато последният ползва услугите в нарушение на настоящите условия, както и по преценка на ТЪРГОВЕЦА да прекрати, спре или промени предоставяните услуги във връзка с ползването на сайта. ТЪРГОВЕЦЪТ не носи отговорност спрямо потребителите и трети лица за претърпени вреди и пропуснати ползи, настъпили вследствие прекратяването, спирането, променянето или ограничаването на услугите, изтриването, модифицирането, загубването, недостоверността, неточността, или непълнотата на съобщения, материали или информация, пренасяни, използвани, записвани или станали достъпни чрез ezona.bg.

4. ТЪРГОВЕЦЪТ след получаване на плащането се задължава да прехвърли на потребителя/клиента собствеността на заявената за покупка от него стока, да достави в срок заявената за покупка стока, да проверява за техническа изправност всеки артикул преди да бъде изпратен (в случай, че това е възможно, без да се нарушава целостта на опаковката).

5. ТЪРГОВЕЦЪТ не носи отговорност за вреди, причинени върху софтуера, хардуера или телекомуникационните съоръжения, или за загуба на данни, произтекли от материали или ресурси, търсени, заредени или използвани по какъвто и да било начин посредством предоставяните услуги. Съветите, консултациите или помощта, оказани от специалистите и служителите на ТЪРГОВЕЦА във връзка с ползването на услугите от потребителите, не поражда каквато и да било отговорност или задължения за ТЪРГОВЕЦА. ezona.bg не носи отговорност при невярност на посочената от производителя информация за стоката.

6. ТЪРГОВЕЦЪТ има право да събира и използва информация, отнасяща се до неговите Потребители/клиенти, независимо дали са регистрирани. Всички цели, за които ТЪРГОВЕЦЪТ ще използва информацията ще бъдат съобразени с българското законодателството, приложимите международни актове и добрите нрави.

7. ТЪРГОВЕЦЪТ не носи отговорност за неизпълнение на задълженията си по този договор при настъпване на обстоятелства, които ТЪРГОВЕЦЪТ не е предвидил и не е бил длъжен да предвиди – вкл., случаи на случайни събития, проблеми в глобалната мрежа на Интернет и в предоставянето на услугите извън контрола на ТЪРГОВЕЦА.

VIII. ЛИЧНИ ДАННИ

От 25 май 2018г. влиза в сила нов регламент за защита на личните данни (General Data Protection Regulation), приет от Европейския съюз. Регламентът има за цел да гарантира защитата на данните на физическите лица от всички държави членки на ЕС и да уеднакви регулациите за тяхната обработка.

Какво представлява личната информация? Личната информация е информация, свързана с идентифицирано или подлежащо на идентификация физическо лице. Физическо лице, което може да бъде идентифицирано, може да бъде идентифицирано пряко или непряко чрез позоваване на идентификатор като име, идентификационен номер, данни за местоположението или друг идентификатор. В качеството си на администратор на лични данни по предоставяне на онлайн услуги и услуги свързани с покупко-продажбата и доставка на стоки и услуги, ezona.bg отговаря на всички изисквания на новата регулация, като събира единствено данни на лицата дотолкова, доколкото са необходими за предоставянето на гореизброените услуги, и ги пази отговорно и законосъобразно.

Всички ваши данни са достъпни само чрез криптирана интернет връзка.

Цели за обработка на данните

1.ТЪРГОВЕЦЪТ обработва данните с цел да извърши доставката на поръчаната от потребителя/клиента стока, да отговори на посъпило от клиента запитване, за статистически цели, за счетоводни цели, за администриране и обслужване съдържанието на онлайн магазина и за маркетингови цели - ако сте дали съгласието си, да бъдете уведомявани за нови продукти и промоции, които биха представлявали интерес за Вас.

2. ТЪРГОВЕЦЪТ гарантира на своите Потребители/клиенти конфиденциалността на предоставената информация и лични данни. Последните няма да бъдат използвани, предоставяни или довеждани до знанието на трети лица извън случаите и при условията, посочени в настоящите Общите условия. ТЪРГОВЕЦЪТ защитава личните данни на потребителя/клиента, станали му известни при попълване на електронната форма за извършване на заявление за покупка, като това задължение отпада в случай, че Клиентът е предоставил неверни данни. При спазване на действащото законодателство и клаузите на настоящите Общи условия, ТЪРГОВЕЦЪТ може да използва личните данни на Клиента единствено и само за целите, предвидени в договора. Всякакви други цели, за които се използват данните, ще бъдат съобразени с българското законодателство, приложимите международни актове, Интернет етиката, правилата на морала и добрите нрави.

3. ТЪРГОВЕЦЪТ се задължава да не разкрива никакви лични данни за Клиента на трети лица - държавни органи, търговски дружества, физически лица и други, освен в случаите, когато е получил изричното писмено съгласие на Клиента, информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство са оправомощени да изискват и събират такава информация. ТЪРГОВЕЦЪТ е длъжен да предостави информацията по силата на закона.

Какви лични данни събираме

4. ТЪРГОВЕЦЪТ събира следните ваши лични данни - име, адрес, email и телефон за изпълнение на поръчка, извършване на доставка и издаване на необходимите съпътстващи документи.

Лични данни споделяни с трети страни

5. ТЪРГОВЕЦЪТ предоставя информация - име, адрес и телефонен номер на потребителя/клиента - на куриерската фирма, която следва да извърши доставката на поръчаната от потребителя/клиента стока.

Право да бъдеш забравен

6. Вие можете по всяко време да проверите точността, пълнотата и актуалността на личните си данни, както и да ги коригирате, да възразите срещу тяхното обработване или да поискате данните Ви да бъдат изтрити („правото да бъдеш забравен“) като влезете в профила си в сайта, или като ни изпратите съобщение на email: sales@ezona.bg.

Политика за използване на бисквитки (Cookie Policy)

Сайтът ezona.bg използва бисквитки, които са важни за коректната му работа. Посещавайки нашия сайт, Вие приемате използването на бисквити.

Основание за събиране, обработване и съхраняване на Вашите лични данни

Видове бисквитки, които използваме:

  • Задължителни бисквитки

Тези бисквитки са необходими за коректната работа на уебсайта. Например, с тези бисквитки ви показваме информацията на нашия сайт на правилния език, а цените - спрямо валутата и ДДС за съответната държава. Такива бисквитки са също тези за включване на кеширане, определяне стойността на доставката и др.

  • Аналитични бисквитки

Благодарение на тези бисквитки ние следим посещаемостта на нашия сайт и можем да анализираме доколко нашите потребители работят лесно с него (бисквитки на Google Analytics). Тези бисквитки не ни дават никаква информация за вашите лични данни. Те ни показват кои страници от сайта ни сте разгледали, дали сте посетили сайта ни през мобилно или десктоп устройство и други анонимни данни. Максималният период, в който пазим аналитичните данни в Google Analytics е 50 месеца.

  • Функционални бисквитки

Тези бисквитки Ви позволяват да използвате пълната функционалност на сайта ни, да гледате видеата в него, да ни пишете на чата, както и да запомняте предпочитания език, на който да се зарежда информацията на нашия сайт.

  • Бисквитки за прецизно таргетиране

Тези бисквитки съдържат информация за това как сте използвали нашия сайт и могат да бъдат задействани от наши рекламни партньори. Те не съхраняват лична информация. Благодарение на тях няма да ви бъде показвана информация, която е нерелевантна за вас. Това са динамични бисквитки на Facebook, Google, Yandex, Adwise и др.

Настройките на бисквитките, които получавате от нашия сайт, можете да направите в браузъра, който използвате. Имайте предвид, че ако ограничите някои видове бисквитки, е възможно сайтът ни да не работи напълно коректно и да не можете да използвате пълните му функционалности.

IX. ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Всички спорове между страните се решават в дух на разбирателство и добра воля. В случай, че съгласие не бъде постигнато, всички неразрешени спорове, включително спорове, породени или отнасящи се до тълкуването му, недействителност, изпълнение или прекратяване, както и спорове за попълване на празноти в договора или приспособяването му към нововъзникнали обстоятелства, ще бъдат разрешавани от компетентния съд по регистрация на ТЪРГОВЕЦА, съобразно българското законодателство.

Промяна на правилата

ezona.bg си запазва правото да променя тези общи условия по всяко време без предварително предизвестие. Желателно е периодично да проверявате тази страница за извършени корекции и допълнения. Направените промени влизат в сила, в момента на публикуването им в сайта.