Соларен филтър Levenhuk за 130 mm рефлекторни телескопи артикул 68244

Артикул: 68244
Не е наличен
74 лв 64 лв
Спестявате: 10 лв (14%)
Соларен филтър Levenhuk за 130 mm рефлекторни телескопи

Описание

Соларен филтър Levenhuk за 130 mm рефлекторни телескопи
Соларен филтър с пълна апертура за безопасни наблюдения на Слънцето: 115/146/152 mm

Вълнуващи наблюдения на Слънцето със соларен филтър Levenhuk за 130 mm рефлекторни телескопи! Този филтър ще Ви помогне да научите за всички аспекти на слънчевата активност и да наблюдавате факули, слънчеви петна и гранулация във фотосферата. Филтър е изработен със специално покритие Baader Planetarium AstroSolar Visual. Покритието блокира 99,999% от слънчевата светлина. То елиминира напълно цялата вредна радиация и затова позволява безопасно наблюдение на слънцето. Покритието Baader Planetarium има равна повърхност без шупли или други дефекти и затова този филтър създава ясни и чисти изображения. Когато гледате през този филтър, Слънцето има неутрален бял цвят.

Когато избирате соларен филтър, трябва да вземете предвид нещо повече от оптичната конструкция и апертурата на Вашия телескоп, тъй като филтърът трябва да покрива напълно не само лещата на обектива, но и да пасва плътно на тръбата на телескопа. Препоръчително е също така да прикрепите филтъра към оптичната тръба посредством залепваща лента. Главният критерий при избора на правилния соларен филтър е диаметъра на тръбата на телескопа/предпазителя от изпотяване в сравнение с вътрешния диаметър на филтъра (когато филтърът трябва да пасне над външната част на тръбата) или външния диаметър (когато филтърът трябва да бъде поставен в тръбата). Преди да купите този филтър, моля, измерете желания диаметър на тръбата на Вашия телескоп и се уверете, че тя съвпада на стойностите в таблицата със спецификации.

ВНИМАНИЕ! Никога не гледайте директно към Слънцето през Вашия телескоп или визьор без професионално изработен соларен филтър, който покрива напълно предната част на инструмента. В противен случай може да последват трайни увреждания на очите.

Спецификации
Оптична плътност: 5,0
Апертура на филтъра (диаметър на покритието), mm: 116
Вътрешен диаметър, mm: 129 (5,1")
Външен диаметър, mm: 166 (6,5")
Употреба: Продукт за обща употреба. Може да се използва от деца над 3-годишна възраст.

Характеристики

Тип аксесоарСоларен филтър
ПроизводителLevenhuk

Мнения на клиенти Facebook

Нагоре