Телескоп Levenhuk Strike 90 PLUS артикул 72238

Артикул: 72238
Не е наличен
464 лв
Рефракторен телескоп. Диаметър на лещата на обектива: 90 mm. Фокусно разстояние: 600 mm Levenhuk Strike 90 PLUS е чудесен телескоп за всеки, който започва своите опити в небесните наблюдения. Той е незаменим за децата и техните родители при техните пътувания във Вселената. Този телескоп е изключително лесен за настройване и употреба, което го прави идеален за любители астрономи. Strike 90 PLUS Ви позволява да наблюдавате Луната и нейните известни кратери, чудесните пейзажи на Марс; пръстените на Сатурн и спътниците на Юпитер, а също и далечни звездни клъстери и мъглявини.

Описание

Телескоп Levenhuk Strike 90 PLUS
Рефракторен телескоп. Диаметър на лещата на обектива: 90 mm. Фокусно разстояние: 600 mm

Levenhuk Strike 90 PLUS е чудесен телескоп за всеки, който започва своите опити в небесните наблюдения. Той е незаменим за децата и техните родители при техните пътувания във Вселената. Този телескоп е изключително лесен за настройване и употреба, което го прави идеален за любители астрономи. Strike 90 PLUS Ви позволява да наблюдавате Луната и нейните известни кратери, чудесните пейзажи на Марс; пръстените на Сатурн и спътниците на Юпитер, а също и далечни звездни клъстери и мъглявини.

С телескопа Levenhuk Strike 90 PLUS се работи много лесно. Той е монтиран върху азимутална монтировка, която е особено полезна за любители астрономи, тъй като няма да се притеснявате за никакви допълнителни настройки или калибриране. Монтировката от своя страна е монтирана върху здрав и надежден стоманен триножник. Закрепеният към тръбата на телескопа оптичен визьор с червена точка действа като лазерен показалец и опростява значително навигацията в звездното небе, което Ви позволява да намирате бързо желания обект.

Телескопите Levenhuk Strike PLUS са изработени с висококачествени оптични елементи. Серията включва рефракторен телескоп и два нютонови телескопа. Използваните в тези модели оптични елементи на Levenhuk са съвместими с използваните в професионалните телескопи. Всичките лещи и огледала са изработени от стъкло с многослойно покритие, което осигурява изключително отчетливи и наситени изображения на наблюдаваните обекти, нещо с което са известни телескопите на Levenhuk.

Разширеният комплект на тази серия включва всичко, от което се нуждаете, за да получите максимума от Вашия телескоп. Разширеният комплект от допълнителни принадлежности включва книги и софтуер, които ще Ви помогнат да научите повече за астрономията, допълнителни окуляри (включително окуляр с променливо фокусно разстояние) и калъф за телескоп Zongo 20. Телескопът се получава в цветна кутия.

Всичко това прави телескопа Levenhuk Strike PLUS чудесен подарък за всеки любител астроном, който, ако все още не е очарован от мистериите на космоса, скоро ще бъде.

Комплектът включва:

 • Телескоп Levenhuk Strike PLUS върху азимутална монтировка
 • Стоманен триножник
 • Пластмасово фокусиращо устройство 1,25"
 • Окуляри: H20, F6 mm
 • Окуляр с променливо фокусно разстояние 6,8–16 mm
 • Леща на Барлоу с увеличение 3x
 • Оптичен визьор: Червена точка
 • Диагонално огледало
 • "See it all!" Наръчник за астронома с описание на 280 небесни обекта
 • Комплект плакати за Космоса (Луната, Слънцето и други звезди, Слънчевата система)
 • Планисфера
 • CD със софтуер Stellarium, който Ви подпомага по време на Вашите астрономически наблюдения
 • Компас
 • Калъф за телескоп Levenhuk Zongo 20
 • Ръководство за потребителя и доживотна гаранция

Най-добрите малки телескопи от Space.com: Най доброто за градските астрономи: Levenhuk Strike 90 Plus.

Характеристики

ПроизводителLevenhuk
Безплатна доставкаДа
Включени аксесоари:Калъф за телескоп Levenhuk Zongo 20
Оптичен дизайнРефракторен телескоп
Макс. увеличение (x)165
Апертура90 mm
Фокусно разстояние600 mm
Прагова стойност на резолюцията, ъглова секунда1.29 arc seconds
МонтировкаАзимутална
Звездна величина11.87
ОкуляриH20 mm, F6 mm, 6,8–16 mm
Фокусно отношение - светлосилаf/6.7
СтативСтомана
Размери (WxDxH)mm835x425x215
УпотребаПродукт за обща употреба
ГаранцияОграничена доживотна гаранция на производителя

Мнения на клиенти Facebook

Нагоре