Телескоп Levenhuk Strike 120 PLUS артикул 72234

Артикул: 72234
Не е наличен
579 лв
Нютонов телескоп. Апертура: 114 mm. Фокусно разстояние: 700 mm

Описание

Телескоп Levenhuk Strike 120 PLUS
Нютонов телескоп. Апертура: 114 mm. Фокусно разстояние: 700 mm

Телескопът Levenhuk Strike 120 PLUS е нютонов рефлекторен телескоп, който е отличен избор за всеки начинаещ астроном. Телескопът е с диаметър на главното огледало 114 mm и фокусно разстояние 700 mm. Висококачествената оптика със специално покритие Ви позволява да наблюдавате голямо разнообразие от астрономически обекти: от лунните планини и лунните кратери с диаметър около 3 мили до кълбовидни звездни купове.

Levenhuk Strike 120 PLUS е нютонов рефлекторен телескоп. Отражателната оптична конструкция на телескопа осигурява качествени изображения без хроматични аберации. Оптичните елементи са покрити с високоотражателно алуминиево покритие, което намалява загубата на светлина в телескопа и по този начин му позволява да създава ярки и живи изображения.

Комплектът на телескопа Levenhuk Strike 120 PLUS включва два окуляра. Окулярът KF 25 осигурява по-малко увеличение и може да се използва за общи наблюдения и откриване на небесни обекти. Вторият окуляр е с променливо фокусно разстояние 6,8–16 mm и променливо увеличение. Той е много подходящ за детайлно изследване на астрономически обекти. Комплектът съдържа ахроматична леща на Барлоу с увеличение 2х, който Ви помага да уголемите значително обхвата на увеличение на телескопа. Включеният в комплекта оптичен визьор с червена точка ще направи много по-лесно откриването на необходимите обекти в небето.

Телескопът Levenhuk Strike 120 PLUS е монтиран върху германска екваториална монтировка. Този тип монтировка има две оси на въртене: ос на ректасцензия (RA) и ос на деклинация (DEC). Чрез настройване на оста RA паралелно на земната ос на въртене Вие можете да следвате лесно астрономически обекти.

Усиленият метален триножник е много издръжлив и осигурява стабилна основа за инструмента.

Разширеният комплект на този модел Ви позволява да го използвате в максимална степен. В допълнение към оптичните принадлежности, комплектът включва печатни и електронни материали, които ще бъдат интересни и полезни не само за начинаещите, но и за опитните астрономи. В комплекта ще откриете също удобен калъф за телескопа

Уникалният комплект на телескопа Levenhuk Strike PLUS съдържа:

1. "See it all!" Наръчник за астронома. Този практически наръчник е създаден специално за начинаещи астрономи. Той съдържа ценна информация за над 280 небесни обекта и Космоса като цяло, както и цветни звездни карти и факти за конструкцията на различни телескопи.

2. Stellarium. Това е 3D софтуер за планетариум, който Ви позволява да планирате Вашите наблюдения и да изследвате нощното небе няколко години в бъдещето. Базата данни съдържа информация за над 600 000 звезди, планети от Слънчевата система, Луната, комети и астероиди, галактики, мъглявини и звездни клъстери. Всичко това може да се възпроизведе само за няколко мига и да се изучава директно на компютъра Ви!

3. Комплект плакати за Космоса (Луната, Слънцето и други звезди, Слънчевата система). Тези плакати ще Ви помогнат да изследвате вселената и да научите интересни факти за Слънчевата система, нейните планети и спътници, и за различни далечни звезди. Цветните илюстрации и съпровождащи надписи предоставят необходимата информация в лесен за четене формат. Плакатите са с размер 84x60 cm.

4. Планисфера. Тази въртяща се звездна карта е удобен инструмент, който Ви позволява да узнаете кои небесни обекти и съзвездия се виждат над хоризонта на дадени дата и час. Всичко, което трябва да направите, е да подравните визьора и звездната карта, като укажете датата и часа.

5. Компас. Наистина безценен инструмент, който може да Ви помогне да се ориентирате към Северния полюс на Вашата площадка за наблюдение. След това е лесно да намерите Поларис в нощното небе, която е отправна точка за по-нататъшни наблюдения.

6. Окуляр с променливо фокусно разстояние 6,8–16 mm. Това е чудесен окуляр, който може да замени напълно няколко окуляра. Чрез регулиране на неговото фокусно разстояние можете да променяте най-голямото практическо увеличение, без да е необходимо да сменяте окуляра. Той Ви позволява да се насладите на наблюденията на планетите и да забравите за допълнителните калибрирания.

7. Калъф за телескоп Levenhuk Zongo. Този калъф е изработен от здрав водоустойчив материал, а тапицираното покритие предпазва телескопа от удар. Калъфът е оборудван с платнени дръжки за лесно транспортиране.Комплектът включва:

 • Телескоп Levenhuk Strike PLUS върху германска екваториална монтировка
 • Стоманен триножник
 • Фокусиращо устройство с рейка и пиньон 1,25"
 • Окуляри: KF 25
 • Окуляр с променливо фокусно разстояние 6,8–16 mm
 • Леща на Барлоу с увеличение 2x
 • Оптичен визьор: Червена точка
 • "See it all!" Наръчник за астронома с описание на 280 небесни обекта
 • Комплект плакати за Космоса (Луната, Слънцето и други звезди, Слънчевата система)
 • Планисфера
 • CD със софтуер Stellarium, който Ви подпомага по време на Вашите астрономически наблюдения
 • Компас
 • Калъф за телескоп Levenhuk Zongo
 • Ръководство за потребителя и доживотна гаранция

Характеристики

ПроизводителLevenhuk
Безплатна доставкаДа
Оптичен дизайнНютонов рефлектор
Макс. увеличение (x)186
Апертура114 mm
Фокусно разстояние700 mm
Прагова стойност на резолюцията, ъглова секунда1.02 arc seconds
МонтировкаГерманска екваториална EQ1
Звездна величина12.4
ОкуляриKF 25 mm, Променливо фокусно разстояние 6,8–16 mm
Фокусно отношение - светлосилаf/6.14
СтативСтомана
Размери (WxDxH)mm950x505x250
УпотребаПродукт за обща употреба, Подходящ за деца над 3-годишна възраст.
ГаранцияОграничена доживотна гаранция на производителя

Мнения на клиенти Facebook

Нагоре