Телескоп Levenhuk Strike 100 PLUS артикул 72232

Артикул: 72232
Не е наличен
534 лв
Нютонов телескоп. Апертура: 102 mm. Фокусно разстояние: 640 mm Телескопът Levenhuk Strike 100 PLUS е нютонов рефлекторен телескоп, отличен за наблюдения извън града. С висококачествената оптика на този инструмент ще можете да станете свидетели на фазите на Венера и моретата на Марс, луните на Юпитер и пръстените на Сатурн, отдалечени звездни клъстери и мъглявини. Разширеният комплект Ви позволява да извлечете максимума от Вашия телескоп

Описание

Телескоп Levenhuk Strike 100 PLUS

Нютонов телескоп. Апертура: 102 mm. Фокусно разстояние: 640 mm

Телескопът Levenhuk Strike 100 PLUS е нютонов рефлекторен телескоп, отличен за наблюдения извън града. С висококачествената оптика на този инструмент ще можете да станете свидетели на фазите на Венера и моретата на Марс, луните на Юпитер и пръстените на Сатурн, отдалечени звездни клъстери и мъглявини. Разширеният комплект Ви позволява да извлечете максимума от Вашия телескоп.

Levenhuk Strike 100 PLUS е рефлекторен телескоп с диаметър на главното огледало 102 mm. Такава оптична конструкция осигурява ярки, живи и ясни изображения без хроматична аберация. Оптичните елементи са покрити с високоотражателно алуминиево покритие. Най-добро качество на изображението може да се получи при наблюдения в крайградските зони.

Комплектът включва два окуляра: окулярът с фокусно разстояние 25 mm е по-подходящ за общи астрономически наблюдения, а окулярът с променливо фокусно разстояние 6,8–16 mm може да се използва за детайлно изучаване на някои представляващи интерес обекти. В комплекта е включена също двуелементна ахроматична леща на Барлоу с увеличение 2х.

Телескопът е монтиран върху германска екваториална монтировка EQ1. Тази монтировка е много удобна за употреба, осигурява бърза навигация и позволява да се следва дневното движение на небесната сфера чрез завъртане само около една ос.

Стоманеният триножник осигурява стабилност на телескопа по време на наблюденията.

Разширеният комплект Ви позволява да започнете наблюденията си веднага след като разопаковате Вашия телескоп! В цветната кутия ще намерите полезни оптични принадлежности, забавни печатни и електронни материали, и чанта за пренасяне на Вашия телескоп.

Уникалният комплект на телескопа Levenhuk Strike PLUS съдържа:

1. "See it all!" Наръчник за астронома. Този практически наръчник е създаден специално за начинаещи астрономи. Той съдържа ценна информация за над 280 небесни обекта и Космоса като цяло, както и цветни звездни карти и факти за конструкцията на различни телескопи.

2. Stellarium. Това е 3D софтуер за планетариум, който Ви позволява да планирате Вашите наблюдения и да изследвате нощното небе няколко години в бъдещето. Базата данни съдържа информация за над 600 000 звезди, планети от Слънчевата система, Луната, комети и астероиди, галактики, мъглявини и звездни клъстери. Всичко това може да се възпроизведе само за няколко мига и да се изучава директно на компютъра Ви!

3. Комплект плакати за Космоса (Луната, Слънцето и други звезди, Слънчевата система). Тези плакати ще Ви помогнат да изследвате вселената и да научите интересни факти за Слънчевата система, нейните планети и спътници, и за различни далечни звезди. Цветните илюстрации и съпровождащи надписи предоставят необходимата информация в лесен за четене формат. Плакатите са с размер 84x60 cm.

4. Планисфера. Тази въртяща се звездна карта е удобен инструмент, който Ви позволява да узнаете кои небесни обекти и съзвездия се виждат над хоризонта на дадени дата и час. Всичко, което трябва да направите, е да подравните визьора и звездната карта, като укажете датата и часа.

5. Компас. Наистина безценен инструмент, който може да Ви помогне да се ориентирате към Северния полюс на Вашата площадка за наблюдение. След това е лесно да намерите Поларис в нощното небе, която е отправна точка за по-нататъшни наблюдения.

6. Окуляр с променливо фокусно разстояние 6,8–16 mm. Това е чудесен окуляр, който може да замени напълно няколко окуляра. Чрез регулиране на неговото фокусно разстояние можете да променяте най-голямото практическо увеличение, без да е необходимо да сменяте окуляра. Той Ви позволява да се насладите на наблюденията на планетите и да забравите за допълнителните калибрирания.

7. Калъф за телескоп Levenhuk Zongo. Този калъф е изработен от здрав водоустойчив материал, а тапицираното покритие предпазва телескопа от удар. Калъфът е оборудван с платнени дръжки за лесно транспортиране.

Комплектът включва:

 • Телескоп Levenhuk Strike PLUS върху германска екваториална монтировка
 • Стоманен триножник
 • Фокусиращо устройство с рейка и пиньон 1,25"
 • Окуляри: KF 25
 • Окуляр с променливо фокусно разстояние 6,8–16 mm
 • Леща на Барлоу с увеличение 2x
 • Оптичен визьор: Червена точка
 • "See it all!" Наръчник за астронома с описание на 280 небесни обекта
 • Комплект плакати за Космоса (Луната, Слънцето и други звезди, Слънчевата система)
 • Планисфера
 • CD със софтуер Stellarium, който Ви подпомага по време на Вашите астрономически наблюдения
 • Компас
 • Калъф за телескоп Levenhuk Zongo
 • Ръководство за потребителя и доживотна гаранция
Характеристики

ПроизводителLevenhuk
Безплатна доставкаДа
Оптичен дизайнНютонов рефлектор
Макс. увеличение (x)160
Апертура102 mm
Фокусно разстояние640 mm
Прагова стойност на резолюцията, ъглова секунда1.14 arc seconds
МонтировкаГерманска екваториална EQ1
Звездна величина12.1
ОкуляриKF 25 mm, Променливо фокусно разстояние 6,8–16 mm
Фокусно отношение - светлосилаf/6.27
СтативСтомана
Размери (WxDxH)mm880x505x250
ГаранцияОграничена доживотна гаранция на производителя

Мнения на клиенти Facebook

Нагоре